Vardagen är rätt krävande just nu. Det är svårt att veta vad som normalt 3-åringsbeteende och vad som kan vara biverkningar av nya medicinen. Tanken på att Linus kanske inte får möjlighet att vara sig själv utan påverkas i känslor och beteende av en medicin är frustrerande. Hörde ett bra citat från en föreläsning en kollega var på: ”Människor som kan uppföra sig, gör det”. Tänkvärt.

Vi lär oss mer och mer om hur vi måste tänka och agera för att undvika olika situationer. Det gäller att hela tiden ligga steget före. Vissa dagar är jag lugn och pedagogisk. Andra trött och tålamodstömd. Härom helgen blev jag lite nöjd med mig själv (man måste klappa sig själv på axeln ibland 😀 ). Linus ville pärla och jag ställde glatt fram burken och en platta till honom. Vände ryggen till och hör fem sekunder senare ljudet av hur burken vänds upp och ner, hur alla pärlor flyger ut i köket! Men jag lyckas trycka bort den minst sagt irriterade känslan. Inser att jag så klart skulle satt mig bredvid och gett honom pärlorna en efter en eller varit med när han plockade. Jag vet ju hur han fungerar. Så jag städade ihop allt och så började vi om, tillsammans.

IMG_20150510_091010

För två veckor sedan åkte vi till mina föräldrar för en paus från vardagen. Det var goa dagar även om det kräver konstant punktmarkering av Linus när man är borta. Vi hittade på mycket kul med barnen och jag fick en eftermiddag själv på stan. Härligt!

IMG_20150530_141622

I början av veckan hände det, Linus satte upp fötterna på tramporna på trehjulingen och cyklade för första gången. Tjoho!! Det som alltid känts nytt och obehagligt. Ytterligare en seger!

IMG_20150528_201233Igår var vi på Malmö museum för att titta på nya akvariet. Linus var betydligt mer intresserad av surfplattorna som fanns lite överallt. Ställning surfplatta vs fiskar: 100-1.

IMG_20150530_195738

 

Det här blev ett rörigt inlägg med tidshopp hit och dit. Veckan som kommer ska vi till BVC och nästa är det dags för läkarbesök igen. Då får vi EEG-svaret och ska få information om gentest för att försöka hitta orsaken till Linus epilepsi. Avslutar med en bild på de fina egengjorda korten som jag fått av barnen idag på Mors dag. Så glad man kan bli för lite färg på ett papper. Kärlek!

IMG_20150531_131706